top of page

JAMES CHURCHWARD
 

Batık MU kıtası ve MU uygarlığı hakkındaki bilgilerin çok büyük bir bölümü, 19. yüzyılda yaÅŸamış olan ingiliz araÅŸtırmacı James Churchward `ın incelemeleri neticesinde gün yüzüne çıkmıştır. İngiliz silahlı kuvvetlerinde albay olan Churchward 1880`li yıllarda Hindistan ve Tibet`te görevde bulunduÄŸu sıralarda bu kıta hakkında ilk bilgileri edinmiÅŸ, emekliliÄŸinden sonra da orta Amerika`da araÅŸtırmalarını tamamlayarak bu batık uygarlık hakkında beÅŸ eser yayınlamıştır. Churchward`ın kaynakları, batı Tibet`te bir mabette, bu mabedin baÅŸ rahibi Rishi tarafından kendisine verilen 'Naacal tabletleri' ile, Amerikalı Jeolog William Niven`in 1921-23 yılları arasında Meksika`da ortaya çıkardığı tabletler oImuÅŸtur. (1)

Bilim dünyası, gerek Churchward`ın ortaya çıkardığı MU uygarlığının, gerekse bir diÄŸer batık kıta olan Atlantis`in varlıklarını kuÅŸkuyla karşılamaktadır. Ancak yine bilim dünyası bu iki kıtanın battığı öne sürülen tarih olan 12 bin yıl önce dünyada büyük bir jeolojik olayın yaÅŸandığını onaylamaktadır. Mısır, Maya kalıntıları, Paskalya adası uygarlığı gibi bugün nasıl ortaya çıktıkları izah edilemeyen birçok eser bu batık kıta uygarlıklarının varlığı ile mantıklı izahlara kavuÅŸabilmektedir. Ancak, dünyanın geçirdiÄŸi tufan felaketi nedeniyle çok az belge ve bulgunun kalmış olmasına raÄŸmen, bu belge ve bulgular insanoÄŸlunun dünya üzerindeki uzun geçmiÅŸinde, günümüz uygarlığının dışında en az bir büyük uygarlık daha yaratmış olduÄŸunu ve hatta bugünkü uygarlığın temellerinin de bu eski uygarlıkta atıldığını ortaya koymaktadır. Naacal dilini Tibet`te öÄŸrenen ve tabletleri inceleyen Churchward, bu tabletlerin ışığı doÄŸrultusunda batık kıta MU ve uygarlığının izlerine rastlamak umuduyla 50 yıl süren araÅŸtırma gezilerine baÅŸlamıştır. Pasifik okyanusundaki hemen bütün adalarda, Sibirya ve Orta Asya`da, Avusturalya`da, Mısır`da incelemelerine devam eden Churchward`a ÅŸans Meksika`da güldü. Amerikalı Jeolog William Niven, 1921–23 yılları arasında Meksika`da yaptığı kazılarda, 11500 - 12000 yıl önce yazıldıkları saptanan 2600 dolayında tabletler buldu. (2)

Bu tabletlerdeki yazılar ne Niven tarafından ne de tabletler üzerinde uzun inceleme yapan Camegie Enstitüsü uzmanlarından Dr. Morley tarafından okunamadı. Tabletlerinde varlığını duyan Churchward Meksika`ya gitti ve Tibet`te öÄŸrenmiÅŸ olduÄŸu Naacal diliyle yazılı olduklarını ispatladığı Meksika tabletlerini çözmeye baÅŸladı ve Tibet tabletlerinde eksik kalan bilgileri tamamladı. Churchward ve Niven`in bulguları, MU kıtasının bugünkü Pasifik okyanusunun oldukça büyük bir bölümünü kapladığını, Hawaii, Fiji, Paskalya adaları ile diÄŸer Polonezya adalarının bu batık kıtadan arta kalanlar olduklarını ortaya koydu.Yaklaşık 70000 yıllık bir uygarlık geçmiÅŸine sahip olan MU uygarlığı, zaman içerisinde tüm dünyada bir çok koloniler ve büyük imparatorluklar oluÅŸturmuÅŸtur. (3) MU uygarlığının kolonileÅŸtirdiÄŸi ve daha sonra bağımsızlaÅŸarak birer imparatorluÄŸa dönüÅŸen en önemli iki devlet, Atlantis ve Uygur imparatorluklarıdır.

Churcward ve Niven`nin araÅŸtırmaları Mu uygarlığı hakkında bir çok soruya cevap verebilmiÅŸtir.

Kaynakça:
1- Bilim araÅŸtırma grubu - `Mu,Tarih öncesi evrensel uygarlık` - Bilim
2- Bilim araÅŸ. –le-Sf. 15
3- Santesson H.S. -ie - Sf.87

bottom of page